KrijgNouWatZeg

Brit ‘genezen’ van bizarre verslaving

Alcohol maakt meer kapot dan je lief is, maar dat is heus niet het enige waarmee iemand zijn gezondheid naar de gallemiezen kan drinken.

Andy Curry uit het Walshe stadje Bangor begon jarenlang zijn dag met een ontbijtje en een liter cola. Een verfrissende start: al van jongs af aan kon hij een koud blikje Pepsi niet weerstaan.

Gedurende zijn leven heeft de Brit naar schatting 219.000 blikjes van het bruine vloeistof achterover getikt. En in totaal smokkelde hij met de cola zo’n 8000 kilo suiker zijn systeem in, dat staat gelijk aan zeven miljoen suikerklontjes.

Het was overigens niet alleen een ongezonde hobby, het kostte ook nog eens een fortuin. Met 30 euro per dag en bijna 10.000 euro per jaar was het gekoelde drankje niet heel verfrissend voor Curry’s bankrekening.

Hij moest en zou weer clean worden, dus besloot hij het over een andere boeg te gooien. Hij liet zich hypnotiseren door een speciaal getrainde verslavingshypnotiseur. Een methode die altijd onbewezen is gebleven, maar kennelijk werkte voor Curry. Na de sessie dronk hij voor het eerst in 20 jaar een glas water. Inmiddels is hij al een tijd lang van de cola af.