DJ Marc van ZeelandMarc van Zeeland.

Roots:
Al heel wat jaren geleden woonde ik in de Achterhoek, Lichtenvoorde om precies te zijn. Mijn liefde voor muziek was er al snel want mijn vader had een platenspeler en veel singeltjes en LP’s die ik dan draaide. Het was alleen niet mijn muzieksmaak, dus kocht ik mijn eerste eigen singeltjes. Daniel Sahuleka, Kayak en natuurlijk Oerend hard van Normaal, want dat moest bijna wel. Daarna ontdekte ik de muziek die ik écht leuk vond. Al snel had ik een eigen FM zender, illegaal natuurlijk, maar ik vond het super. Jaren later ging ik als DJ in Discotheken draaien en draaide ik bij Drive-in shows. Maar de radio bleef me boeien.

Radio:
Na de discotheken jaren, ging ik bij een radiostation aan de slag. Een dagelijkse radioshow tussen 17 en 19 uur en dat deed ik bij een lokale omroep die net met testuitzendingen begonnen was, Optimaal FM. Tegenwoordig heet het Regio8. Daarna volgde diverse andere stations.

In het verleden heb ik radioprogramma’s gemaakt voor o.a.:
– Optimaal FM – Regio Achterhoek, Bergh
– IJsselstad Radio – Regio de Liemers en Achterhoek, Doetinchem
– Favoriet FM – Regio de Zevenaar
– Dalux FM – Regio Lichtenvoorde
– HOT FM – Regio Twente
– Miamigo 192 – Online
– Twickelstad FM – Regio Delden
– Twente FM – Regio Noord Oost Twente
– HOT RADIO – Regio Twente
– Delta Radio – Online
– Coastline FM – Regio Noord Holland
– Enschede FM – Regio Enschede
– 1Twente – Hengelo, Borne, Haaksbergen, Nijverdal, Almelo, Enschede
– XD Radio – Online

XD Radio:
Bij XD Radio ben ik elke werkdag tussen 9 en 12 uur te horen, in Most Wanted Tracks. Gewoon de lekkerste muziek om je werkdag mee te beginnen én jij kunt tracks insturen die ik voor je zal draaien.
Op vrijdagavond tussen 19 en 21 uur ben ik er met de legendarische Ego Show! Het radioprogramma waar ik me helemaal kan uitleven en het even twee uur alleen om mij draait 😉 Wacht, Jorik is er als side-kick/co-host natuurlijk ook bij 😉

Radio is een rode draad en grote liefde waar ik hopelijk nog vele jaren van mag genieten.